Gyakran ismételt kérdések

GYIK

(Kepzesek.hu)

 

●      Hogy működik az online jelentkezés?

  • Az online jelentkezéskor bankkártyával vagy átutalással befizetett összeg teljes mértékben az adott képzés díjából kerül levonásra, vagyis ez az összeg egyben a képzési díj első részlete.
  • A jelentkezést a képző intézmény igazolja vissza, mivel a felnőttképzési törvény szerint a képzési szerződés csak a képző intézmény és a hallgató között jöhet létre
  • A jelentkezést követően a képző intézmény értesítést küld a tanulónak az esetlegesen szükséges dokumentumokról és feltölti a felnőttképzési szerződést, amit a tanuló a felhasználói fiókjába belépve le tud tölteni, ki tud nyomtatni, majd kitöltve és aláírásával ellátva (szkennelve vagy fényképezve) feltölti a felhasználói fiókjába (elfogadott formátumok: pdf, jpg; a szerződés eredeti példányát a tanuló magával viszi a képzés első napján)
  • Ha a tanuló feltöltötte a kért dokumentumokat (pl. bizonyítványok) és a kitöltött, aláírt felnőttképzési szerződést, az intézmény ismét visszaigazolást küld a tanulónak; amennyiben minden dokumentum rendben van, akkor a jelentkezés véglegesítésre kerül, ezzel a tanuló és a képző intézmény között létrejött a szerződés.

 

●      Mit jelent a felnőttképzés?

A felnőttképzés olyan iskolarendszeren kívüli képzés, amelyben a résztvevők nem állnak a képző intézménnyel tanulói vagy hallgatói jogviszonyban, hanem képzési jogviszony jön létre, gondoljunk csak például az egyes munkaügyi központok által szervezett átképzésekre.

 

●      Diákigazolványt igényelhetek-e a tanfolyam ideje alatt?

Iskolarendszerű képzés esetén intézménytől függően igényelhető diákigazolvány.

Iskolarendszeren kívüli képzés esetén az intézmény nem ad diákigazolványt.

 

●      Iskolalátogatásit kapok-e?

Iskolalátogatási igazolást az intézmény ad a hallgatóink részére.

 

●      Visszaigényelhető-e a tanfolyam ára, ha az nem indul el, vagy más tanfolyamra a befizetett összeg beszámítható-e?

Természetesen visszaigényelhető. A tanfolyam indulásáról a képzési referenstől kap tájékoztatást. Ha valamilyen okból mégsem indul el a tanfolyam, és úgy dönt, hogy nem a befizetett összeget szeretné visszakapni, hanem inkább egy másik képzésre szeretne jelentkezni, akkor a referenssel egyeztetve erre is van lehetőség.

 

●      Milyen orvosi igazolásra van szükségem, amennyiben ez a részvétel feltételének kitétele?

Általában egészségügyi alkalmasságira van szükség a képzésekhez.

 

●      Elindult tanfolyamhoz tudok-e csatlakozni, van-e még hely a csoportban?

Minden tanfolyamhoz lehet utólag is csatlakozni, de kizárólag korlátozott ideig és létszámban.

 

●      Részletben tudok csak fizetni. Ez jelenthet-e problémát?

A felnőttképzési törvény szerint a tanfolyam díját szakaszosan kell és lehet fizetni a résztvevőnek, azonban ennek pontos ütemezését érdemes az adott képzés referensével egyeztetni.